Lakatos munkák

Szónoki pódium, vagy impozáns lépcső és korlát, ezeknek a jelentőségét a hétköznapjaink során hajlamosak vagyunk elfelejtetni. De gondoljunk csak bele! Ha nem lenne ott a korlát vagy kapaszkodó, vagy nem lenne hova beállnunk a gépjárművünkkel egy fárasztó nap után, rögtön érzékelnénk ezek létfontosságát. Tehát bármilyen aprónak is tűnjék, a lakatosmunkák szakszerű kivitelezése az életünk szerves részét képzi.

Ezért vállalkozásunk a több évtizedes szakmai tapasztalatra és persze a megrendelői igényekre alapozva látja el a lakatosmunkák teljes körű kivitelezését is.

A magas fokú szakmai precizitással rendelkező munkatársaink, valamint a jól felszerelt infrastrukturális hátterünk garantálja a lakatosmunkák gyors és minőségi ellátását. Saját gyártósorunk megléte biztosítja, hogy megrendelőink az egyedi igényeiknek maximálisan megfelelő terméket kapják.

Milyen lakatosmunkák érhetőek el az ügyfeleink számára?
  • könnyűfém-szerkezetek tervezése, gyártása és szerelése
  • csőtartók gyártása
  • pódiumok kivitelezése
  • lépcsők tervezése és kivitelezése
  • korlátok és kapaszkodók gyártása
  • kerítés elemek gyártása

Szakembereink a lakatosmunkák ellátása során az ország bármely pontjáról érkező, valamint a környező országokból történő megrendeléseket is ellátják.

Ügyfeleink a lakatosmunkák kivitelezése mellett igénybe vehetik teljes körű szolgáltatásainkat is.

Milyen teljes körű szolgáltatások érhetőek el vállalkozásunknál?
  • lakatosmunkák tervezése, az egyéni igényeknek megfelelően
  • az előállított szerkezeti elemek szállítása és helyszíni szerelése


Lakatos munkák tervezés és kivitelezése

A lépcsők, a kerítések, a kapuk, vagy éppen a korlátok esetében nagyon fontos, hogy a szerkezet teljes mértékben biztonságos legyen. Ezeket a berendezéseket ugyanis számtalanszor vesszük igénybe a mindennapi tevékenységeink során. Sőt, ma már el sem tudnánk képzelni az életünket nélkülük. Azonban ha a tervezés és a kivitelezés során nem szakszerű módon járnak el, azzal számtalan kellemetlenség adódhat. A meghibásodások ugyanis egyrészt esztétikai szempontból is zavaróak, másrészt akár jelentős veszélyt is okozhatnak. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy a lakatos munkák során professzionálisan, és hatalmas odafigyeléssel járjunk el.

A megfelelően kivitelezett lakatos munkák ráadásul nem csupán maximális biztonságot tudnak nyújtani. A letisztult és korszerű korlátok, kerítések, lépcsők, vagy ajtó- és ablak rácsok rendkívül modern és esztétikus megjelenést tudnak biztosítani akár a régebbi épületek számára is. Így nem csak az új házak építésekor érdemes elvégezni az ilyen típusú lakatos munkákat, hanem egy felújítás, vagy éppen egy bővítés szerves része is lehet.

A lakatos munkák rengeteg különböző területet érintenek.

A vas, acél, és a fém szerkezetek tervezése, gyártása és teljes körű kivitelezése során számtalan szempontot kell figyelembe venni a megfelelő eredmények érdekében. A szabályok és az előírások betartása mellett természetesen minden esetben figyelni kell a megrendelők kéréseire és igényeire is. De a tartósság érdekében szintén nagyon fontos az is, hogy kizárólag kiváló minőségű anyagokat használjunk. Továbbá a professzionális eszközök, szerszámok, gépek és berendezések alkalmazása is elengedhetetlen a lakatos munkák során.

A kerítések és a kapuk gyártása és kivitelezése során az egyik legfontosabb szempont a biztonság. Ezt a legtöbb esetben a kovácsoltvas, a rozsdamentes acél, vagy a saválló acél használatával lehet elérni. A tervezés során érdemes lehet figyelembe venni azt is, hogy vannak-e háziállatok az adott épületben, hiszen egy nem megfelelő kerítés esetén könnyedén elszökhetnek.

A lakatos munkák közé tartozik többek között a lépcsők tervezése és kivitelezése is. Ennek során a biztonság mellett a külső tulajdonságokra is nagy figyelmet kell fordítani. Hiszen fontos, hogy a lépcső egyezzen a ház stílusával, így igazán esztétikus eredményt lehet elérni. A profi módon megtervezett és minőségi anyagok használatával készült beltéri lépcsők ugyanis jelentős mértékben határozzák meg az otthonunk hangulatát.

A különböző rácsok elsődleges célja a védelem. Azonban egy letisztult és stílusos termék akár az ablakok és az ajtók dísze is lehet. Hiszen ezek kivitelezése során is fontos, hogy figyeljünk az épület külső tulajdonságaira, valamint a megrendelők igényeire is egyaránt.

A beltéri és kültéri korlátok kivitelezésére rendkívül szigorú szabályok vonatkoznak. A pálcák vízszintes távolsága egymástól ugyanis nem lehet több 11 cm-nél, a korlát magasságának pedig minimum 110 cm-nek kell lennie. Nagyon fontos az erős és strapabíró anyagok használata a tartós eredmények érdekében.