CNC plazmavágás

Az asztal mérete: 1500x3000. A vágási anyagvastagság 2 mm-15 mm-ig


Mi is az a CNC plazmavágó?

A számítógépes numerikus vezérlést beépítették számos új technológiába és gépbe. Az egyik típusú gép, amelyet számítógépes numerikus vezérléssel használnak, a CNC plazmavágó. A CNC plazmavágás magában foglalja az elektromosan vezető anyagok átvágását egy gyorsított forró plazmafúvóka felhasználásával, amely közvetlenül a vágandó anyag felé irányul. Az acél, az alumínium és a réz az egyetlen praktikus anyagtípus, amelyet gyakran vágnak ezzel a CNC plazmavágási módszerrel. Más típusú vezető fémek azonban vágóval is vághatók.

Hol alkalmazzák a CNC plazma vágást?

A CNC plazmavágókat sokféle környezetben használják. Ide tartoznak a gyártási és hegesztési központok, az autójavító és -javító műhelyek. Az ipari építkezések és a mentőművek. A plazmavágást nagy termelési létesítményekben vagy otthoni hobbisták használhatják fel, így alkalmazásuk átfogóan változatos. A CNC plazmavágók szintén kedvező áruak, tehát ez egy másik ok, ami minden környezetben megtalálható.

A közönséges CNC plazmavágó gép egy számítógépes rendszer, amely plazma fáklyát hordoz. A CNC gép képes a fáklyát különböző irányokba mozgatni a numerikus kódolás segítségével, amelyet a számítógépbe a CNC segítségével programoztak be. Vannak olyan kézi vágók is, mint például a plazma CAM gépek, amelyek általában nincsenek felszerelve egy nagyobb CNC plazmavágó gép sok pontos tulajdonságával. Ezek a gépek a gépesített vágást használják melyek egyenes hordozóval készülnek. Ennek a fáklyának általában van egy felülete, amelyet a CNC irányít.

Hogyan működik a CNC plazma vágó?

A plazmavágók úgy működnek, hogy egy szűkített nyíláson áthaladó gázon keresztül egy elektromos ívet küldenek. A gáz lehet nitrogén, argon, oxigén stb. Ez megemeli a gáz hőmérsékletét arra a pontra, hogy az anyag a 4. állapotba lép. Mindannyian ismerjük az első három hármat: azaz a szilárd, a folyékony és a gázt. A tudósok plazmának hívják. Mivel a vágott fém az áramkör része, a plazma elektromos vezetőképessége miatt az ív átkerül a munkafázisba. A korlátozott nyílás áthalad a gázzal, amely nagy sebességgel nyomja meg, mint például a porlasztóba áthaladó levegő. Ez a nagy sebességű gáz áthalad az olvadt fémen keresztül. A gázt a vágás terület kerülete körül is irányítják, hogy megvédjék a vágást.

A mai jobb CNC plazmavágókban az elektróda és a fúvóka közötti pilotív felhasználásával a gáz ionizálóik, és a plazma először az ívátvitel előtt generálódik. További alkalmazott módszerek: a fáklya hegyének érintse a munkához szikra létrehozásához és egy nagyfrekvenciás indító áramkör használata. Ez utóbbi két módszer egyikes sem kompatibilis a CNC vágással.

A mai CNC egységek vagy drága, korlátozottan gyártott számítógépeket használnak, kifejezetten égőgépek futtatására készültek, vagy személyi számítógépeket használnak a gépek üzemeltetésére. Mindkettő ugyanolyan vágási és gyártási minőséget biztosít. A CNC vágás során az alakzatokat a számítógép képernyőjén rendezik el és azokat automatikusan vágja anélkül, hogy az anyagot meg kellen érintenie. A CNC szoftver lehetővé teszi a lyukasztási szünetek programozását, másodpercben történő fel- vagy lecsökkentést, a sarok gyorsulásának és lassításának beállítását.

Miért érdemes minket választani?

Vállalkozásunk több mint 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, melynek során lakatos, csőszerelős és hegesztői tapasztalatra.  A magas fokú precizitás elsajátításában, az európai munkatapasztalaton kívül a hazai piacon való megjelenés is hatalmas szerepet játszott. Sikerességünk titka a munkatársaink folyamatos továbbképzésében és a technikai felszereltségünk fejlesztésében rejlik.